بیماری های پا

Super User 08 اسفند 1395

دیابت می تواند بسیاری از قسمت های بدن از جمله پاها و پاشنه ها را درگیر کند. طبق آمار موسسه دیابت آمریکا (ADA) , حدودا 6/23 میلیون آمریکایی (8/7 کل جمعیت امریکا) به دیابت مبتلا هستند. آمار نشان می دهد میزان ابتلا به دیابت در کشور ما از این هم بدتر و معادل رقم 8 درصد است که البته منابع غیر رسمی می گویند این رقم در برخی استان های کشور به مرز 33 درصد نیز رسیده است.

فرد مبتلا به دیابت باید توجه خاصی نسبت به پاهایش مبذول دارد. یک مساله بسیار کوچک در افراد عادی در فرد دیابتی یک معضل بسیار بزرگ است. طبق آمار موسسه دیابت آمریکا, 60 درصد از قطع عضوهایی که به دنبال تصادفات و اسیب های کاری ایجاد نشده اند, مربوط به دیابت است.

دیابت می تواند به طرق مختلف پاها را درگیر کند. اولین آن ها عفونت است که یکی از شایع ترین اختلالات پای دیابتی است. به دنبال تضعیف سیستم ایمنی بدن, توانایی فرد دیابتی برای مقابله با عفونت ها کاهش می یابد. درمان زودهنگام عفونت، امری قطعی و ضروری است. اگر فرد نسبت به درمان عفونت غفلت کند, نهایتا این مساله منجر به گانگرن, زخم, عفونت استخوان و حتی قطع عضو می شود.

زخم پای دیابتیک

از دیگر معضلات حاصل از دیابت می توان به نوروپاتی اشاره کرد که متعاقب آن توانایی احساس و ادراک درد و نیز توانایی درک تغییرات و درجه حرارت پوست در فرد مبتلا به شدت کاهش می یابد. این عامل باعث می شود که فرد مشکلات پا را به خوبی درک نکند و به آن ها توجهی نکند. همچنین تعریق طبیعی پوست از بین رفته و به دنبال آن پوست کاملا خشک شده و ترک بر می دارد و به آسانی دچار عفونت می شود. 60 تا 70 درصد مبتلایان به دیابت دچار درجات خفیف تا شدید نوروپاتی هستند.

در پای بیمار دیابتی, حتی یک زخم کوچک مانند تاول به دنبال پوشیدن کفش تنگ می تواند مشکلات بسیار زیادی برای بیمار ایجاد کند. دیابت باعث کاهش جریان خون می شود و لذا سرعت ترمیم عضو را به شدت کاهش می دهد. التیام نیافتن زخم، خطر عفونت را به دنبال دارد. عفونت در مبتلایان به دیابت به سرعت منتشر می شود. اگر مبتلا به دیابت هستید باید هر روز پاهای خود را بررسی کنید. به زخم های مختلف ( زخم های سطحی و عمقی), خراشیدگی های پوستی, مناطق تحت فشار, قرمزی پوست, گرم شدن پوست و تاول های ایجاد شده کاملا دقت کنید. میتوانید برای بررسی از شخص دیگری کمک بگیرید یا از آیینه استفاده کنید. ارزیابی پا در بیماران دیابتی بسیار مهم است و انجام صحیح این کار توسط متخصص فیزیوتراپی جهت تجویز کفش و نیز ارایه نکات مراقبتی و مهم در هنگام پوشیدن کفش می تواند برای فرد دیابتی بسیار کمک کننده باشد.

در گروه توانبخشی مراکز پاپزشکی دکتر فووت کلیه زخم ها در پا ، ابتدا توسط پزشک عمومی ویزیت و آزمایش های لازم بر روی آن انجام شده و سپس به متخصص عفونی سپرده می شود. متخصص نوع عفونت را تشخیص و بیمار را به جراح عمومی ارجاع می دهد. جراح در صورت نیاز دبرید کرده و به منظور انجام پانسمان های خاص، بیمار را به سیستم پرستاری می فرستد. از این جا مراحل درمانی و بسته شدن زخم، لیزر درمانی و... انجام و زخم هماهنگ با دارو درمانی به سمت بسته شدن پیش می رود.

مراکز پاپزشکی دکتر فووت با داشتن کادر فوق متخصص و مجرب آماده ارائه خدمات مشاوره و درمان به بیماران زخم پای دیابتیک می باشد.

Super User 04 اسفند 1395

قارچ ناخن شرایطی است که به سختی درمان می شود. خیلی از افراد که قارچ ناخن دارند از  صندل استفاده نمی کنند و دوست ندارند کسی پای آنها را ببیند. این عارضه توسط یک سری میکروارگانیسم که به آن درمافیت می گویند, ایجاد می شود. درمافیت ها در بستر ناخن رشد می کنند و از کراتین و پروتئین ناخن استفاده می کند. در این شرایط که پیش رونده هم است. ناخن لایه لایه می شود و بسیار شکننده می شود. ناخن زرد رنگ و یا سفید رنگ می شود این شرایط معمولا دردناک نیست. اگر ناخن بسیار ضخیم و بد شکل شود ممکن است به داخل پوست نفوذ کند.در موارد شدید, ممکن است التهاب ایجاد شود که به طور ثانویه باعث عفونت می شود. اگر این عارضه بدون درمان رها شود تا قاعده ناخن پیش میرود. و باعث می شود که ریشه ناخن از بین برود و باعث می شود که ناخن خیلی ضخیم و بد شکل رشد کند.

درمان قارچ ناخن پا چیست

قارچ ناخن اگر درمان نشود بهبود نمی یابد بلکه بتدریج بیشتر شده و ممکن است به ناخن انگشتان مجاور نیز سرایت کند. درمان این بیماری با کوتاه کردن کامل ناخن و استفاده از داروهای موضعی ضد قارچ است که توسط پزشک تجویز میشود. در موارد شدید ممکن است نیاز به مصرف داروهای خوراکی هم وجود داشته باشد. در صورت تغییر شکل شدید ناخن، ممکن است پزشک ناخن مبتلا را بطور کامل خارج کند.

Super User 04 اسفند 1395

ناخن در گوشت فرو رفته یکی از شایع ترین مشکلات پا است که توسط پا پزشک درمان می شود. این عارضه بسیار دردناک است و خود به خود درمان نمی شود و نیاز به مراجعه به یک متخصص است. این عارضه می تواند به خاطر خرد شدن ناخن و یا فشردگی ناخن در پوست ایجاد شود. بعضی از ناخن های در حال رشد بعد از آسیب و تروما می تواند این عارضه را ایجاد کند. در بعضی موارد این عارضه به مرور زمان به وجود می آید. شیوع درگیری در انگشت بزرگ شایعتر از سایر انگشتان است. اگر این عارضه به صورت مزمن باشد. پا پزشک با برداشتن قسمت کوچکی از ناخن فشار را از روی ناخن در گوشت فرو رفته بر می دارد.

شایع‌ترین علل فرو رفتن ناخن در انگشت عبارتند از:
•    پوشیدن کفش‌هایی با پنجه تنگ که باعث فشار آمدن به انگشتان و ناخن‌های پا می‌شود
•    کوتاه کردن بیش از اندازه ناخن یا کوتاه کردن آن به شکل هلالی (هنگام کوتاه کردن، گوشه‌های ناخن‌ها نباید کوتاه شده یا قوس داده شوند)
•    آسیب دیدن ناخن پا
•    داشتن ناخن‌هایی با خمیدگی غیرنرمال

در مراکز پاپزشکی دکتر فووت، حتی الامکان سعی شده است که از راهکارهای درمانی غیر جراحی جهت رفع مشکلات پا استفاده گردد، اما از آنجا که درمان و رفع برخی از مشکلات ارتوپدیک نیازمند جراحی و اقدامات تهاجمی می باشد، کلینیک های جراحی در مراکز دکتر فووت تحت نظر متخصصین جراح عمومی و ارتوپد راه اندازی شده است و بهترین روش درمانی را با توجه به عارضه پای شما انجام خواهند داد.

تماس با ما

سایت شما برای نمایش بهتر نیاز به استفاده از کوکی دارد Cookie policy. I accept cookies from this site.Agree